SINKFRÄS AGGREGAT - det är så du använder det

Så här ger du dina samlingar ett exklusivt utseende

Laxstjärtsfogar ger intryck av kvalitet och hållbarhet. Monteringarna kan vara komplexa på grund av monteringsmetoden, men CMTs 305 mm laxstjärtssats ger dig en snabb och enkel lösning.
Med exakta mallar, permanenta stopp och enkel justering får du de bästa egenskaperna för tillverkningen av laxstjärtskarvar.

Du fäster låddelarna mot de fabriksinställda stoppskruvarna, ställer in djupet och sedan är du redo att fräsa.

Setet består av en stomme i genomgående stålkonstruktion, mallar, stoppskruvar och skruvklämmor. Tack vare precisionen och kvaliteten kan du producera enhetliga och perfekta sammanställningar i många år.

Satsen kan ta arbetsstycken i tjocklek från 11 till 25 mm, och kan göra flera olika typer av laxstjärtsfogar med hjälp av mallarna.

Setet innehåller som standard:
- 1 mall avsedd för 12,7 mm laxstjärtskärare (918.127.11)
- 1 matarring
- Komplett instruktionshäfte

Se produktsidan

Vår standardsats kommer med en mall för att göra halvslutna fogar. Det vill säga sammanställningar som bara kan ses från en sida av motivet (se illustration).
Med denna mall görs båda objekten i samma arbetsmoment. Vill du ha ett annat utseende kan föremålen göras i olika träslag på han-/honstycket.

Om du vill kunna se laxstjärtsfogarna från båda sidor kan en mall köpas till för ändamålet. Här ska dock skarvarna göras i 2 arbetsmoment, och med 2 olika verktygsbitar, så det är en lite längre arbetsprocess. Här kan du givetvis även använda olika träslag, om det uttrycket önskas.

Det finns även mall och verktyg för raka fogar - även kallade 'American joints/finger joints' - 8 mm och 12,7 mm. Så det finns flera alternativ för mallen.
Oavsett vilken mall som används måste den justeras noggrant efter trätjocklek etc., för att få skarvar som är absolut exakta. Så snälla ha lite träskrot redo och gör några provsnitt i det tills du är nöjd med finishen.

En bottenplatta måste köpas till din router för att kunna montera den lilla styrringen. Det gäller både vår egen CMT-fräs och andra fabrikat av fräsar. Därför finns bottenplattan i flera utföranden:
- CMT300-SB med förborrade hål för CMT7E
- CMT300-SB1 utan hål, som du själv märker efter överfräsens sula och därefter borrar och försänker.
Styrringarna passar de olika mallarna och om en annan styrring ska användas ingår den i paketet med den nyinköpta mallen.